V roce 2011 v automobilovém průmyslu rostly mzdy a zvýšil se i počet pracovníků

Praha, 23. února 2012; Průměrné mzdy vzrostly v roce 2011 v porovnání s rokem 2010 o 4,56 %. Počet pracovníků v českém automobilovém průmyslu (firmách AutoSAP) se zvýšil o 5 377 osob, to je o více než 5 %.

AutoSAP přidává plyn při podpoře odborného školství

Rok 2011 bude rokem dosud nejintenzivnějšího úsilí Sdružení automobilového průmyslu zaměřeného na podporu odborného školství a vzdělávání v technických oborech v České republice. Rozvíjíme současné projekty a kromě toho rozjíždíme nový projekt AutoAdapt“, uvedl Ing. Martin Jahn, prezident tohoto sdružení u příležitosti konání konference „Sociální partnerství na podporu odborného školství ČR“ dne  21. ledna v Plzni.

10. prosince 2010, Web v novém designu

Projekt Auta nás baví Sdružení automobilového průmyslu se zaměřením na podporu technického vzdělávání prošel řadou změn a ve školním roce 2010/ 2011 se představuje v nové, modernější podobě.

Nejúspěšnější podniky v českém automobilovém průmyslu

Kun2

Sdružení automobilového průmyslu na tradiční výroční tiskové konferenci 4. června 2010 v Brně vyhlásilo výsledky 12. ročníku soutěže svých členských firem s názvem „Podnik roku 2009“.

I v roce 2009 byly mzdy v automobilovém průmyslu nad celostátním průměrem

Praha, 23.2.2010 - Sdružení automobilového průmyslu zveřejnilo ve své Tiskové informaci údaje o vývoji počtu zaměstnanců a o vývoji průměrných mezd v roce 2009.

Zájem o některé technické obory stoupá

Prijimacky

Praha, 4. listopadu 2009 - Žáci základních škol začínají jevit větší zájem o vzdělávání v některých technických oborech na středních školách. Počet letos přijatých do vybraných technických oborů oproti roku 2008 stoupl. Vyplývá to ze statistik Ústavu pro informace ve vzdělávání.

TPCA na Autosalonu uspořádala konferenci Edu Auto

073_edu_auto_2009

Brno, Kolín 8. června 2009 – Společnost TPCA Toyota Peugeot Citroën uspořádala na brněnském Autosalonu konferenci Edu Auto 2009. Hlavním tématem akce byla budoucnost výuky technických oborů pro automobilový průmysl. Zástupci firem, škol, úřadů práce a resortu školství si vyměňovali zkušenosti zejména v oblasti spolupráce škol a firem při rozvoji technického vzdělávání.

Konference se uskutečnila pod záštitou Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, partnerem bylo Sdružení automobilového průmyslu a společnost BVV.

Platy v automobilovém průmyslu zůstávají nad průměrem ČR

Praha, 9.3. 2009 - Sdružení automobilového průmyslu (Sdružení AP) zveřejnilo údaje o vývoji počtu zaměstnanců a mzdovém vývoji v roce 2008. Průměrná hrubá měsíční mzda zaměstnanců členských firem Sdružení AP dosáhla v roce 2008 výše 25 763 Kč a pohybovala se tak o 9,43 % nad průměrem vykázaným za Českou republiku. Průměrná hrubá měsíční nominální mzda v České republice v uplynulém roce byla 23 542 Kč.

Absolventi nových oborů budou v automobilovém průmyslu žádaní

Praha, 3. března 2009 V rámci probíhající reformy školství vznikají nové středoškolské obory. Úzce zaměřené obory jsou slučovány do širších celků tak, aby jejich absolventi měli v budoucnu větší šance uplatnit se na trhu práce. Zaměstnavatelé v automobilovém průmyslu změny vítají.

Firmy v automobilovém průmyslu se předhánějí ve výhodách pro studenty

Praha, 11. února 2009 - Finanční podpora, atraktivní stáže a exkurze, vzdělávací programy na míru, jistota uplatnění absolventů. Tím vším se snaží firmy Sdružení automobilového průmyslu nalákat žáky, aby studovali technické obory. „Autoprůmysl bude stále potřebovat dostatek kvalifikované pracovní síly, musíme tedy nabídnout něco navíc. Snažíme se hodně provázat studium s praxí v konkrétních firmách, aby škola studenty bavila. I když současná  situace není růžová, musíme myslet na budoucnost,“ říká Antonín Šípek ze Sdružení automobilového průmyslu.